FBI ondervraagt gewonde Saudiër over aanslag Boston

16 april 2013Leestijd: 1 minuut

De FBI heeft in het onderzoek naar de bomaanslagen tijdens de Boston marathon, een jonge Saudiër ondervraagd. De jonge student uit Saudi-Arabië raakte gewond door de ontploffing en wordt door de speurders beschouwd als ‘interessant geval’.

Hij stond samen met enkele anderen niet ver van de plaats van een van de bomexplosies.

Geen paniek

Agenten zou zijn opgevallen dat zij zich snel en zonder blijk van paniek of shock uit de voeten maakten. De politie wil weten met wie de student daar stond.

Amerikaanse regeringsfunctionarissen hebben tegenover CNN beklemtoond dat er tot dusverre geen buitenlandse connectie bekend is.

Geen samenzwering

Volgens de Amerikaanse minister van Binnenlandse Veiligheid Janet Napolitano is er is geen aanwijzing dat de bomaanslagen in Boston onderdeel waren van een grote samenzwering.

Maar de extra veiligheidsmaatregelen ‘op belangrijke transportknooppunten’ blijven volgens haar ‘uit een overvloed aan voorzichtigheid nog wel van kracht’.

Bommen

Dinsdag werd ook bekend dat de explosieven die zijn gebruikt tijdens de marathon van Boston zich bevonden in snelkookpannen van zes liter met daarin kogellagers, stukken metaal en spijkers.

De pannen waren langs de route geplaatst in grote zwarte rugzakken.