Duitse uitgever ziet af van ‘onwettig’ boek Wilders

29 januari 2013Leestijd: 1 minuut

De Duitse uitgever HJB heeft op het laatste moment besloten om het boek ‘Zum Abschuss freigegeben’ van Geert Wilders niet te publiceren. Volgens de uitgever is het boek ‘niet met het Duitse recht te verenigen’.

Dat schrijft de Süddeutsche Zeitung dinsdag.

Aanstaande zaterdag zou Wilders naar Duitsland komen voor de presentatie van zijn boek, maar dat evenement is nu afgeblazen.

Marked for Death

Het boek, dat eerder al in de Verenigde Staten onder de naam Marked for Deathwerd uitgegeven gaat over de strijd van Wilders tegen de islam.

De ondertitel van het boek zou zijn ‘De waarheid over de oorlog van de islam in het westen’.

Teleurstelling

‘Maar de rechtspopulistische scene van islamtegenstanders in Duitsland moet teleurgesteld worden,’ schrijft de Süddeutsche Zeitung. De uitgever zag volgens de krant geen mogelijkheden om ‘tot een door het Duitse recht te verdragen uitgave van het boek te komen’.

De Duitse uitgever van voornamelijk science-fiction-romans, waar onder enkelen die vanwege extreemrechtse inhoud op een verboden lijst zijn geplaatst, was dinsdagavond niet bereikbaar voor commentaar.