Onderzoek prostitutiezaak Strauss-Kahn gaat door

19 december 2012Leestijd: 1 minuut

Het strafrechtelijke onderzoek naar het vermeende prostitutienetwerk van de voormalige topman van het Internationaal Monetair Fonds (IMF), Dominique Strauss-Kahn, mag doorgaan. De rechter wees een bezwaar van Strauss-Kahn af.

Dat heeft de rechtbank in het Franse Douai woendag belendgemaakt.

De voormalige politicus van de Franse regeringspartij Parti Socialiste was naar de rechter gestapt met de eis dat het onderzoek zou worden stopgezet.

Partijdig

Volgens Henri Leclerc en Frédérique Baulieu, advocaten van Strauss-Kahn, was het onderzoek partijdig en in strijd met de regels. Zo zouden de aanklachten onduidelijk zijn en worden feiten verdraaid. Ook is er volgend de advocaten bewijsmateriaal achtergehouden voor de verdediging.

Strauss-Kahn gaat tegen het vonnis in hoger beroep en zal volgens Baulieu worden vrijgesproken.

Seksfeesten

De 63-jarige Strauss-Kahn wordt ervan verdacht samen met anderen seksfeesten te hebben georganiseerd waar prostituees voor werden ingehuurd.

Naast Strauss-Kahn worden onder anderen een politiecommissaris en een pr-medewerker van het Carlton Hotel in Lille, waar de feesten vermoedelijk werden gehouden, in verband gebracht met de prostitutiezaak

Kamermeisje

Eerder werd de Fransman beschuldigd van aanranding met het New Yorkse kamermeisje Nafissatou Diallo. Strauss-Kahn werd niet vervolgd, maar moest zijn functie als topman bij het IMF en zijn kandidatuur voor de Franse presidentsverkiezingen opgeven.