Schokkend hoeveel westerse moslims fundamentalisme steunen

02 maart 2015Leestijd: 4 minuten
'AFP'

Het is een onaangename waarheid: talloze moslims die profiteren van de westerse welvaart keren zich later tegen seculiere wetten. De stopzetting van immigratie uit islamitische landen is de eerste noodzakelijke stap.

Het bestaan van Jihadi John, de beul van Islamitische Staat, is een ernstige weerlegging van de prietpraat van Alexander Pechtold. De beul produceerde jihadistische porno.

Eigenlijk heet hij Mohammed Emwazi, een in Kuweit geboren Brit van nog geen dertig. Peter Kassig, een Amerikaanse hulpverlener, en de journalisten James Foley, Steven Sotloff, Kenji Goto en Haruna Yukawa zijn door Emwazi onthoofd.

Mohammed Emwazi wil dat alle mensen getuige zijn van zijn misdaad. Heeft hij ooit moeten lijden onder de Britse cultuur en overheid?

Verlichting

Emwazi heeft gebruikgemaakt van alle voorzieningen die niet door zijn voorouders, maar door de Britse belastingbetalers tot stand zijn gekomen. De grondslag van deze vrijheid en humaniteit vloeit evenmin voort uit Kuweit of het islamitische geloof.

Hij mocht zijn godsdienst in de openbaarheid uitoefenen. Dat komt niet door zijn islam, maar door de Verlichting, de godsdienstvrijheid. Zijn ouders mochten zonder enige belemmering Brit worden. Ook dat komt niet door de islam of zijn geboorteland Kuweit.

Burgerschap en het non-discriminatiebeginsel zijn ook Verlichtingsidealen die na de Franse revolutie langzaamaan ingang hebben gevonden in de Europese rechtsordes. Hij mocht onbelemmerd onderwijs genieten.

Middenklasse

Dat is een vrucht van de Verlichting en het christendom: wees goed voor je medemens.

In een door de Verlichting en de joods-christelijke traditie gemarkeerd continent groeide en bloeide Mohammed Emwazi. Hij werd een informaticadeskundige uit een typisch succesvol Brits middenklassegezin.

Maar Mohammed ging terug naar het geloof van zijn voorvaderen. Wat bracht dat voort? Slavernij, gewelddadige jihad, vrouwenonderdrukking, vrijheidsonderdrukking, discriminatie, antisemitisme, en het toepassen van oergeweld.

Zo werd hij een uithangbord van Islamitische Staat: Jihadi John, Mohammed de koppensneller. Steeds vragen we ons af hoeveel moslims in Europa gevoelig zouden zijn voor de fundamentalistische islam.

Geringe aanhang

Onder leiding van hoogleraar Ruud Koopmans, werkzaam bij Wissenschaftszentrum Berlin für Sozialforschung (WZB) heeft een team wetenschappers onderzoek gedaan naar het islamitische en christelijke fundamentalisme in enkele Europese landen.

Gelet op de toename van de terreurdreiging in Europa is hier nu voor ons het islamitische fundamentalisme van belang.

We gingen ervan uit dat het islamitische fundamentalisme als ideologische basis van het islamitische terrorisme in Europa een kleine aanhang heeft. De onderzoekcentra van de staten, zoals de Wetenschappelijke Raad voor het Regeringsbeleid of andere statelijke instellingen, waren niet of nauwelijks bereid om dit vraagstuk grondig te onderzoeken.

Waarheid

Natuurlijk kan de uitkomst een onaangename waarheid blootstellen. Hieronder ziet u hoeveel procent van de moslims gelooft in het islamitische fundamentalistische kader:

Terug naar de wortels van de islam:
Duitsland 49,9 procent, Frankrijk 61,4, Nederland 54,5, België 66,1, Oostenrijk 65,0 en Zweden 43,4.

Slechts één interpretatie van de islam:
Duitsland 57,1 procent, Frankrijk 81,7, Nederland 74,3, België 82,2, Oostenrijk 79,1 en Zweden 67,4.

Religieuze wetten zijn belangrijker dan de seculiere wetten:
Duitsland 45,1 procent, Frankrijk 73,2, Nederland 70,0, België 69,6, Oostenrijk 73,1 en Zweden 52,1.

Eens zijn met alledrie de bovenstaande fundamentalistische thema’s:
Duitsland 29,9 procent, Frankrijk 52,3, Nederland 44,6, België 52,5, Oostenrijk 55,2 en Zweden 30,8.

Geen homo-vrienden:
Duitsland 61,0 procent, Frankrijk 57,6, Nederland 47,4, België 60,9, Oostenrijk 70,8 en Zweden 42,9.

Joden zijn niet te vertrouwen:
Duitsland 28,0 procent, Frankrijk 43,4 , Nederland 40,4, België 56,7, Oostenrijk 64,1 en Zweden 36,8.

Het Westen wil de islam vernietigen:
Duitsland 33,4 procent, Frankrijk 52,5, Nederland 54,4, België 63,0, Oostenrijk 67,1 en Zweden 51,9.

Eens zijn met alledrie de bovenstaande opvattingen:
Duitsland 14,4 procent, Frankrijk 25,0, Nederland 21,7, België 35,0, Oostenrijk 43,2 en Zweden 19,0.

Angstaanjagend

Deze vijf staten worden gekenmerkt door de sociale verzorgingsstaat. Vooral in Zweden, Duitsland, België en Nederland worden immigranten door de staat in de watten gelegd. Deze uitkomst is zeer vervelend voor D66-achtige partijen en buitengewoon angstaanjagend voor de sociale cohesie en veiligheid van deze landen.

Hebt u ergens een reactie gezien van partijen zoals VVD of CDA? Ze negeren deze cijfers.

Homo’s, andersdenkenden en Joden zullen ook de komende tijd moeten leven onder de dreiging van het islamisme.

Homofoob

Dat blijkt ook uit deze cijfers. De homofobe, antisemitische en vrijheidsvijandige houding van deze grote groep van moslims zal in de toekomst niet veranderen, omdat deze groep deze houding aan de komende generatie gaat doorgeven. Het geloof geef je immers door.

Het is dweilen met de kraan open. Terwijl de nationale veiligheid van Nederland permanent in gevaar verkeert.

Deze groep heeft geen boodschap aan de Grondwet of aan andere seculiere wetten van westerse samenlevingen. En het gaat hier om duizenden mensen. Uit deze groep komen de koppensnellers als Jihadi John en andere moslimterroristen die de cartoonisten en alle andere andersdenkenden willen vermoorden.

Immigratie

Het gaat niet meer om hypothetische gevallen. Dit zal ook niet door een dialoog worden opgelost, terwijl de immigratie-instroom uit de islamitische landen vrolijk doorgaat.

Uit het onderzoek blijkt eveneens dat er geen eenduidige, directe relatie bestaat tussen discriminatie, racisme of werkloosheid en de resultaten van dit onderzoek. Laten we ook niet uit het oog verliezen dat werklozen hier niet op een extreem inhumane wijze worden behandeld door de staat. Deze cijfers moeten consequenties hebben voor wetten en beleid.

De stopzetting van immigratie uit islamitische landen is de eerste noodzakelijke stap. We kunnen niet om deze ongemakkelijke waarheid heen.