Aan slappe maatregelen hebben we niets bij strijd tegen jihadisten

17 december 2014Leestijd: 4 minuten

Het is tijd om alle toegestane middelen in te zetten tegen de gewetenloze lafaards van Taliban en Hamas. Ze moeten voelen dat zij de vijand van de mensheid zijn.

De afgelopen dagen kwamen wereldwijd tientallen burgers om het leven door terreuraanslagen. Volgens een onderzoek van de BBC zijn alleen al in de maand november wereldwijd ruim vijfduizend burgers vermoord bij jihadistische terreuraanslagen.

Het gaat hier niet om oorlogshandelingen in Syrië of Irak. De cijfers hebben betrekking op de zuivere terreurdaden in Syrië, Irak en andere landen. Ik had me erop verheugd om vandaag over iets vrolijks te schrijven, maar dit is te ernstig om het onbesproken te laten.

Bomvest

In Afghanistan werden in de voorbije weken enkele zeer bloedige aanslagen gepleegd. In een cultureel centrum in Kabul, waar door kinderen een voorstelling zou worden uitgevoerd over de zelfmoordaanslagen, pleegde de groep-Haghani (een onderdeel van de Talibanbeweging) een zelfmoordaanslag.

Dat cultureel centrum is gevestigd in een middelbare school die al decennialang is gericht op de Franse taal en cultuur. Een deel van die school wordt gebruikt voor culturele activiteiten die door Frankrijk worden gefinancierd.

Tijdens de voorstelling drukte een kind op de knop van zijn bomvest, dat hij goed verborgen had gehouden. Eerder was een achtjarig meisje elders in Afghanistan niet bereid geweest om haar bomvest tot ontploffing te brengen. Taliban zijn kindermoordenaars. En bij een zelfmoordaanslag in Kabul vermoordde en verminkte een kind vele andere kinderen.

Vergissing

Onthoud dit: de vijand van menselijkheid – wat Hugo de Groot hostis humani generis noemde – zaait willen en wetens dood en verderf onder ongewapende mensen. De slachtoffers vallen niet onder het begrip collateral damage. De islamist wilde ze doden.

De Amerikaanse president Barack Obama liet recentelijk vijf kopstukken van Taliban vrij in ruil voor een Amerikaanse soldaat. Ook was hij bereid om met Taliban te praten. Wat een vergissing!

In de Pakistaanse stad Peshawar pleegde een andere Taliban-groep een aanslag op een school – we kunnen er niet omheen dat ze onderwijs en scholen haten. Ruim honderddertig kinderen en leerkrachten kwamen om toen de Taliban met wapens en bomvesten onschuldige scholieren aanvielen.

Lafaards

De islamisten zijn de meest verachtelijke lafaards op aarde. Anders zouden ze gewoon de militairen gaan aanvallen. Maar ze vallen ongewapende burgers en vooral kinderen aan.

Dat is het antwoord van jihadisten op de toekenning van de Nobelprijs aan Malala Yousafzai. Ook zij was bijna gedood door de Pashtunse Taliban. Hoort u de Pashtun wereldwijd in opstand komen ter bescherming van hun kinderen? Nee, dat hoort u niet, omdat het niet gebeurt.

Een geluk bij een ongeluk is dat de laffe Pashtunse jihadisten slechts in hun eigen omgeving moord en verderf durven te zaaien, al is dat natuurlijk niet geruststellend voor kinderen in Pakistan en Afghanistan.

We mogen de aard en de omvang van de misdaden niet uit het oog verliezen. De Taliban plegen willens en wetens aanslagen op burgers, vooral op kinderen. De kinderen in Peshawar werden gedood omdat sommige ouders actief zijn in het Pakistaanse leger. Ze worden dus gedood vanwege hun ouders. Dit is de logica van een lafaard.

Waardigheid

En de Amerikaanse drone-aanvallen? Nooit mag een Amerikaanse bevelhebber het besluit nemen om willens en wetens burgers te doden. Dat is een misdaad volgens het Amerikaanse recht. En bovenal is het laf gedrag en beneden de waardigheid van een militair.

Burgerslachtoffers zijn soms te betreuren vanwege misrekeningen, verkeerde informatie en niet te vergeten vanwege het feit dat de laffe jihadisten zich onder de burgers begeven.

In tegenstelling tot het Westen kiest de terrorist bij zijn volle verstand ervoor om burgers te doden. Wat Taliban nu doen, is niets anders dan wat de Palestijnse Taliban – Hamas en andere terreurgroepen – doen.

Van kwaad tot erger

Ook zij offeren burgers op het altaar van het kwaad. De raketaanvallen van Hamas zijn gericht op willekeurige Israëlische burgers. Daarna houden de Hamas-terroristen zich schuil in de woonwijken in de hoop dat door oorlogshandelingen de kinderen en niet zijzelf om het leven komen.

Dit zinloze proces kan in één uitdrukking worden gevat: van kwaad tot erger.

Ik blijf het onbegrijpelijk vinden dat overheden en bedrijven in het Westen niet alle sporen naar het jihadisme – en in dit geval de Taliban – willen uitwissen. Laten we met bedrijven beginnen.

Google, Facebook en andere sociale media zouden alles wat door de Talibanaanhang wordt verspreid, kunnen tegenhouden.

Keihard aanpakken

Ze kunnen hen weren van internet; universiteiten en scholen in vrije landen zouden de aanhangers van Taliban en andere jihadisten keihard kunnen aanpakken.

Immigratiediensten in het Westen moeten de actieve aanhang en leden van Taliban uit westerse landen verwijderen.

Dit is geen gewone oorlog meer, maar een oorlog om de menselijkheid. De vijand dient overal conform de wetten en met gepaste middelen te worden bestreden. De afschuwelijke terreurdaad van de Iraanse jihadist in Sydney bewijst eens te meer dat de vijand onder ons is.

De bescherming van de rechtsstaat impliceert de inzet van alle toegestane middelen tegen de jihadisten.

De jihadisten moeten waar dan ook voelen dat zij als vijanden van de mensheid zullen worden behandeld. De barbaren kunnen niet worden bestreden met slappe en halve maatregelen. Vrijdag meer over de Iraanse jihadist in Sydney.