Had die Weiner niet wat smaakvollers kunnen aantrekken?

29 juli 2013Leestijd: 2 minuten

Dat Anthony Weiner denkt dat vrouwen het heet krijgen van een foto van een halve erectie in een lubberige onderbroek getuigt van een bovenmatige onnozelheid. Juist om die reden is hij ongeschikt voor een publieke functie.

Ach, Anthony Weiner. De would be-burgemeester van New York die na de laatste onthullingen over zijn ranzige twittergedrag zijn loopbaan even on hold moet zetten, laat een van de verschillen tussen man en vrouw prachtig zien.

En niet alleen dat; uit wat hij doet blijkt een bijna sympathieke kinderlijkheid. Ik stel me graag voor hoe hij die foto heeft gemaakt. Whoa, mooie erectie, daar maak ik een kiekje van, en dan een beetje onhandig prutsen met je telefoon. Daar gingen vast wel wat mislukte pogingen aan vooraf.

Smaakvolle onderbroek

Dat het heel schandalig is wat hij heeft gedaan – vieze foto’s en vieze praatjes, draaien, liegen, huilerig excuses aanbieden en vervolgens alles nog een keertje doen – dat weten we nu wel. Mij valt op dat Weiner, die toch geen armoelijer is denk ik, zeker niet gezien de werkzaamheden van zijn vrouw die assistent is van Hillary Clinton, niet eens het fatsoen of de smaak heeft zijn ‘wiener’ in een wat smaakvoller onderbroek te stoppen.

Dat je denkt dat iemand de foto van zo’n halve stijve aantrekkelijk vindt of opwindend, is al best vreemd. Maar dat je de boel verpakt in een saaie, verwassen, lubberige onderbroek, die eruit ziet alsof hij hem in een megapack heeft gekocht bij Zeeman, dat kan echt niet. Doe je best een beetje zeg.

Ik zelf zou het niet per se warmer krijgen van een betere verpakking, maar ik zou de poging in elk geval wel waarderen.

Lief

Het lieve van Weiner is dat hij denkt dat wat híj leuk, sexy, opwindend vindt, dat een ander, een vrouw, dat óók vindt. Dat geldt natuurlijk voor veel mannen, die kicken nou eenmaal op plaatjes. Dus dan is het nogal voordehandliggend om te denken dat een vrouw dat ook waardeert.

Zo ken ik ook verhalen van mannen die een vrouw bij zich thuis ontvangen en haar schaars gekleed verwelkomen – omdat ze dat omgekeerd graag zouden zien. Zij fantaseren over een vrouw in Burberry en jarretels – maar vrouwen dromen van een man die lekker voor ze kookt en met een schort voor achter het fornuis staat.

Onnozel

Ook vrouwen sturen of twitteren sexy foto’s van zichzelf naar mannen. Maar mannen vinden dat leuk en raken er niet door geschokt, zoals andersom wel het geval is. Kort gezegd: als een vrouw zo’n foto ziet van een man, denkt ze: ajakkiebah. Ziet een man iets vergelijkbaars van een vrouw, dan denkt hij: mmm, lekker!

Het is eigenlijk ongelooflijk dat Weiner dat niet weet, hij is tenslotte een volwassen man. En die onnozelheid maakt hem misschien nog wel ongeschikter voor een publieke functie dan zijn erotische Strapatzen.