‘Terroristen Mali waren op zoek naar Air France-personeel’

23 november 2015Leestijd: 1 minuut

De terroristen die vrijdag een hotel in de Malinese hoofdstad Bamako bestormden, hadden het gemunt op personeel van Air France. Ze vroegen het personeel van het hotel waar de Air France-bemanning verbleef.

Dat zeggen werknemers van het Radisson Blu hotel in Bamako tegen The Telegraph.

Verkeerde verdieping

Volgens hotelmedewerker Kasim Haidara vroegen de terroristen aan zijn collega Moussa Tiema-Konate op welke verdieping de bemanning van Air France zich bevond.

De medewerker stuurde de gewapende mannen opzettelijk naar de verkeerde verdieping. Deze beslissing moest hij bekopen met de dood. Toen ze de medewerkers van Air France niet konden vinden, kwamen de terroristen terug en schoten ze de hotelmedewerker dood.

Russen

De terroristen, vermoedelijk leden van de Al-Qa’ida-tak Al-Murabitoun, konden de Air France-bemanning niet vinden. Uiteindelijk werden wel zes leden van de Russische luchtvaartmaatschappij Volga-Dnepr gedood. Alle werknemers van Air France en van Turkish Airlines die in het hotel verbleven, wisten zich in veiligheid te brengen.

Air France bevestigt niet dat het bedrijf doelwit was van de terroristen. Wel bevestigt de luchtvaartmaatschappij dat gedurende de aanslag vluchten van Air France tussen Bamako en Parijs uit veiligheidsoverwegingen zijn geannuleerd.