buitenland

Gijzeling in Roubaix blijkt geen terreur, maar criminaliteit

24 november 2015Leestijd: 1 minuut

Bij een gijzeling in de Franse plaats Roubaix zouden door schoten meerdere gewonden zijn gevallen. Politie heeft dinsdagavond de plek omsingeld.

Aanvankelijk werd op sociale media gespeculeerd over een mogelijk verband met de aanslagen van 13 november in Parijs. Dit bleek achteraf niet het geval.

Uw cookieinstellingen laten het tonen van deze content niet toe. De volgende cookies zijn nodig: marketing. Wijzig uw instellingen om deze content te zien.

Zwaarbewapende schutters zouden tijdens de gijzeling op de politie hebben geschoten. Meerdere personen raakten daarbij gewond. De gegijzelden zouden vermoedelijk een bankdirecteur en zijn familie zijn. Zij zouden zijn gegijzeld na een mislukte bankoverval door de gewapende mannen.

Ingelogde abonnees van EWmagazine kunnen reageren
Bij het plaatsen van een reactie geldt een aantal voorwaarden. Klik hier voor de voorwaarden.

Reacties die anoniem worden geplaatst of met een overduidelijke schuilnaam zullen door de moderator worden verwijderd, evenals reacties die niets met het onderwerp van het artikel te maken hebben. Dit geldt evenzeer voor racistische of antisemitische reacties. De moderator handelt in opdracht van de hoofdredacteur.