buitenland

Dodental in concertzaal Bataclan op 87

13 november 2015Leestijd: 1 minuut

In de concertzaal Bataclan in het centrum van Parijs zijn 87 doden gevallen. Meerdere schutters openden daar het vuur op de menigte.

Terroristen hebben een bloedbad aangericht in het concertcentrum Bataclan in het centrum van Parijs. Volgens persbureau Reuters zijn er in Bataclan tot nu toe 87 doden geteld.

De politie maakte eerder op de avond een einde aan de gijzeling in het concertcentrum. Getuigen hoorden meerdere explosies. Twee terroristen zouden zijn gedood. Een ooggetuige meldt aan een Franse tv-zender dat er veel doden en gewonden in de concertzaal liggen. ‘Veel mensen waren meteen dood,’ zei de ooggetuige.

Op de site van de Franse krant Le Monde staat een schokkend filmpje van een ooggetuige bij Bataclan.

De terroristen hebben zichzelf opgeblazen toen Franse politieagenten het gebouw binnenstormden.

De Franse regering heeft de noodtoestand uitgeroepen. Legertroepen zijn naar de hoofdstad gestuurd en alle grenzen zijn met onmiddellijke ingang gesloten.

Ingelogde abonnees van EWmagazine kunnen reageren
Bij het plaatsen van een reactie geldt een aantal voorwaarden. Klik hier voor de voorwaarden.

Reacties die anoniem worden geplaatst of met een overduidelijke schuilnaam zullen door de moderator worden verwijderd, evenals reacties die niets met het onderwerp van het artikel te maken hebben. Dit geldt evenzeer voor racistische of antisemitische reacties. De moderator handelt in opdracht van de hoofdredacteur.