Veel slachtoffers bij bloedbad op Amerikaanse school

01 oktober 2015Leestijd: 1 minuut
'Screenshot CNN'

Op een school in Roseburg in de Amerikaanse staat Oregon is geschoten, Er zouden zeker dertien doden zijn gevallen en twintig mensen gewond zijn geraakt.

Dat meldt de politie, schrijven diverse Amerikaanse media, waaronder CNN.

Over het precieze aantal doden bestaat nog onduidelijkheid: eerder deden aantallen tussen de tien en vijftien doden de ronde. Een hoge justitiefunctionaris van de staat Oregon heeft intussen gezegd dat er dertien doden zijn. De schutter zou volgens haar zijn omgekomen.  Hij werd door de politie onder vuur genomen, waarop hij terugschoot. De man is toen gedood.

Campus

Het zou gaan om een school voor hoger beroepsonderwijs en volwasseneneducatie. De campus is inmiddels afgesloten. De politie roept mensen op weg te blijven bij het schoolterrein, dat in een ruime straal is afgezet. De politie doorzoekt de schoolgebouwen.

CNN meldt dat de schutter die het bloedbad heeft aangericht, een man van in de twintig is. Over zijn identiteit en beweegredenen is nog niets officieel bekendgemaakt.

De inhoud op deze pagina wordt momenteel geblokkeerd om jouw cookie-keuzes te respecteren. Klik hier om jouw cookie-voorkeuren aan te passen en de inhoud te bekijken.
Je kan jouw keuzes op elk moment wijzigen door onderaan de site op "Cookie-instellingen" te klikken."

Volgens de eerste berichten had de schutter zich verschanst in de school. Roseburg is een relatief kleine plaats met ruim 21.000 inwoners. De school telt bijna vijfduizend studenten, van wie het merendeel parttime.