Terroristen steken ‘en schieten’ buspassagiers Jeruzalem neer

13 oktober 2015Leestijd: 2 minuten

Tientallen mensen zijn gewond geraakt bij twee vermoedelijke terreuraanvallen in de Israëlische hoofdstad Jeruzalem. Een van de aanslagen had plaats op buspassagiers.

Diverse inzittenden zijn neergeschoten en met steekwapens bewerkt, schrijft Jerusalem Post op basis van de politie.

De aanval werd uitgevoerd door twee terroristen. Drie passagiers zijn om het leven gekomen, weet de Israëlische krant Ha’aretz.

Het gaat om een naar schatting zestig jaar oude man. Er vielen zeker zestien gewonden. De aanval is beëindigd, omdat de politie, die snel ter plaatse was, de daders hebben uitgeschakeld. Een aanvaller is gedood.

Bushalte

Eerder op de dag reed een bestuurder zijn auto in een menigte die stond te wachten bij een bushalte, eveneens in Jeruzalem. De man stapte uit, en begon in te steken op voetgangers. Ook hier wist de politie de Palestijnse terrorist uit te schakelen. Vijf mensen raakten gewond.

En dan was er dinsdag nog een steekpartij in de Israëlische stad Ra’anana. Omstanders konden de terrorist overmeesterden, maar hij slaagde er wel in een man toe te takelen.

De inhoud op deze pagina wordt momenteel geblokkeerd om jouw cookie-keuzes te respecteren. Klik hier om jouw cookie-voorkeuren aan te passen en de inhoud te bekijken.
Je kan jouw keuzes op elk moment wijzigen door onderaan de site op "Cookie-instellingen" te klikken."

Maandag vielen drie doden en vijf gewonden door steekincidenten en ingrijpen van de politie. Een Palestijnse vrouw die een politieman met een mes verwondde, werd later door Israëlische kogels geraakt. In Pisgat Zeev verwondden twee Palestijnse mannen met messen twee Israëliërs. De politie schoot een aanvaller dood, de ander raakte door de kogels gewond. Een grensbewaker schoot een Palestijn dood die hem wilde neersteken.

Stenen

Het is al een paar weken erg onrustig in het gebied. Dit weekeinde kwam er vanuit Gaza een raket neer in het zuiden van Israël, die overigens geen schade veroorzaakte. Ook zijn er in het kleine stukje land aan de Middellandse Zee, waar Hamas de scepter zwaait, rellen uitgebroken tussen (stenen gooiende) Palestijnen en Israëlische soldaten.

De Israëlische premier Benjamin Netanyahu, die eerder al aankondigde hard te zullen optreden tegen de terreur die zijn land treft, ging maandag tijdens een speech in de Knesset (het Israëlische parlement) in op de oorzaken van het Palestijnse geweld. Die komen volgens hem doordat de Palestijnen de Joodse staat niet willen erkennen.