Spanning loopt op: opnieuw dodelijk geweld in Jeruzalem

04 oktober 2015Leestijd: 2 minuten
'AFP'

Als reactie op de aanvallen van de afgelopen dagen in Jeruzalem, is mogelijk een uitgebreide operatie nodig. Israël is van plan maatregelen tegen de Palestijnen op te schroeven, in de hoop meer geweld te voorkomen.

Minister Israel Katz (Inlichtingendiensten) zegt zondag dat er mogelijk nog een operatie Defensive Shield nodig is, zoals in 2002 als reactie op de tweede intifada.

Operatie Defensive Shield was een uitgebreide operatie in de Westelijke Jordaanoever, schrijft The Jerusalem Post. Het Israëlische leger deed een groot aantal invallen in de zes grootste steden en omsingelde het complex van de Palestijnse leider Yasser Arafat.

De inhoud op deze pagina wordt momenteel geblokkeerd om jouw cookie-keuzes te respecteren. Klik hier om jouw cookie-voorkeuren aan te passen en de inhoud te bekijken.
Je kan jouw keuzes op elk moment wijzigen door onderaan de site op "Cookie-instellingen" te klikken."

Kinderen

De afgelopen drie dagen zijn vier Israëliërs om het leven gebracht door Palestijnen. Donderdag werd een Israëlisch echtpaar doodgeschoten in de Westelijke Jordaanoever in hun auto, terwijl hun vier kinderen op de achterbank zaten.

Zaterdag was het weer raak toen twee orthodoxe joden in Jeruzalem werden doodgestoken. Er vielen ook drie gewonden, onder wie een baby. De dader werd doodgeschoten. De Israëlische politie schoot zondagochtend een Palestijn dood nadat hij een Israëlische tiener neerstak in de buurt van de oude stad van Jeruzalem.

De inhoud op deze pagina wordt momenteel geblokkeerd om jouw cookie-keuzes te respecteren. Klik hier om jouw cookie-voorkeuren aan te passen en de inhoud te bekijken.
Je kan jouw keuzes op elk moment wijzigen door onderaan de site op "Cookie-instellingen" te klikken."

Toegang

Vanwege het dodelijke geweld van de afgelopen dagen, heeft de Israëlische politie voor de komende twee dagen de toegang tot de oude stad beperkt. Alleen inwoners van de oude stad, toeristen, studenten en mensen die er werken, krijgen nog toegang tot het gebied.

Naar de Tempelberg mogen alleen moslima’s en moslims ouder dan vijftig jaar om te bidden, heeft de politie bekendgemaakt. Zondag komt premier Benjamin Netanyahu bijeen met zijn kabinet om te praten over een reactie op de terreuraanslagen.