buitenland

Heilige stad Jeruzalem: alles over dit religieuze centrum

07 oktober 2015Leestijd: 1 minuut

Geen stad spreekt zo tot de religieuze verbeelding als Jeruzalem. De plek waar Jezus werd gekruisigd en begraven, de Tempel van de joden stond en de profeet Mohammed ten hemel voer.

Jeruzalem inspireert miljarden gelovigen en vormt tegelijkertijd tot op de dag van vandaag een godsdienstig slagveld.

Fraai beeld

Met historische beschouwingen, reisverslagen, vraaggesprekken, essays, portretten en veel fraai beeld belicht deze Speciale Editie van Elsevier de verschillende gezichten van de eeuwige stad. De kernvraag: wat maakt Jeruzalem zo uniek, in het bijzonder in religieus opzicht?

In de Speciale Editie over de heilige stad staan onder meer portretten van Nederlanders in Jeruzalem. Ook is er aandacht voor archeologische schatten en bezienswaardigheden, en wordt Jeruzalem bezien door christelijke, joodse en islamitische ogen – Lees ook over reportages over de heilige plekken en de joods-orthodoxe wijk Mea Shearim.

Ingelogde abonnees van EWmagazine kunnen reageren
Bij het plaatsen van een reactie geldt een aantal voorwaarden. Klik hier voor de voorwaarden.

Reacties die anoniem worden geplaatst of met een overduidelijke schuilnaam zullen door de moderator worden verwijderd, evenals reacties die niets met het onderwerp van het artikel te maken hebben. Dit geldt evenzeer voor racistische of antisemitische reacties. De moderator handelt in opdracht van de hoofdredacteur.