Getuige in zaak tegen Mladic dood gevonden in hotel

22 oktober 2015Leestijd: 1 minuut
Mladic

Dušan Dunjic, een getuige-deskundige in de zaak tegen Ratko Mladic voor het Joegoslavië-tribunaal is dood aangetroffen op zijn hotelkamer in Den Haag. De politie onderzoekt de dood van de forensische deskundige.

Dat heeft het Joegoslavië-tribunaal donderdag bekendgemaakt in een persbericht.

Getuige

De politie zegt in eerste instantie niet uit te gaan van een misdrijf, maar onderzoekt de zaak grondig. De forensische getuige Dunjic zou donderdag moeten getuigen in het Joegoslavië-tribunaal.

Toen hij niet op kwam dagen, ging een medewerker van het hotel naar hem op zoek. Die trof de man dood aan in zijn hotelkamer.

Srebrenica

Dunjic trad vaker op in Den Haag als getuige-deskundige in de processen rondom de oorlog in voormalig Joegoslavië. Zo beweerde hij in het proces tegen Radovan Karadzic in 2013 dat er ‘sterk bewijs’ was dat slechts van 450 tot 500 lichamen in de massagraven bij Srebrenica kon worden aangetoond dat die mensen waren doodgeschoten.

Het proces tegen Mladic zal maandag officieel worden hervat. De voormalige leider van het Bosnisch-Servische leger staat onder meer terecht wegens genocide op 7.000 Bosnische jongens en mannen in de dagen voorafgaande aan de inname van de stad op 11 juli 1995.