buitenland

Duizenden migranten gestrand in Servië, mogen Hongarije niet in

15 september 2015Leestijd: 2 minuten

Duizenden migranten zijn dinsdag gestrand aan de grens van Servië met Hongarije. Servië wil dat ze het land verlaten, maar Hongarije laat ze er niet in.

De nieuwe immigratiewet die afgelopen nacht in Hongarije van kracht ging, heeft een opstopping veroorzaakt in Servië. Bij Horgoš zijn duizenden migranten gestrand.

Flyers

Ze bivakkeren in tentjes, zitten op straat en protesteren bij de grens overgang die hermetisch gesloten wordt gehouden door de Hongaarse politie. Er worden flyers uitgedeeld met alternatieve routes via Kroatië, maar veel migranten hebben geen geld of geen puf meer om nog verder te trekken.

Ze willen dat Hongarije de grens weer opendoet, maar dat lijkt voorlopig niet te gebeuren. Alleen bij de snelweg naar Boedapest is officieel een registratiekantoor geopend. Maar ook daar worden de migranten op dit moment niet doorgelaten.

Leuzen

Duizenden boze migranten protesteren op vreedzame wijze op de snelweg tegen de Hongaarse grenssluiting door op de grond te gaan zitten. Hongarije hoopt dat velen ervoor zullen kiezen om een andere route te nemen, maar slechts weinigen lijken hier gehoor aan te geven.

De migranten aan de grens scanderen leuzen als ‘Open the border’, ‘Angela Merkel’ en ‘Open the door’. Ze laten weten niet weg te gaan totdat de grens opengaat.

Uw cookieinstellingen laten het tonen van deze content niet toe. De volgende cookies zijn nodig: marketing. Wijzig uw instellingen om deze content te zien.

Ingelogde abonnees van EWmagazine kunnen reageren
Bij het plaatsen van een reactie geldt een aantal voorwaarden. Klik hier voor de voorwaarden.

Reacties die anoniem worden geplaatst of met een overduidelijke schuilnaam zullen door de moderator worden verwijderd, evenals reacties die niets met het onderwerp van het artikel te maken hebben. Dit geldt evenzeer voor racistische of antisemitische reacties. De moderator handelt in opdracht van de hoofdredacteur.