buitenland

Journalisten doodgeschoten in live-uitzending

26 augustus 2015Leestijd: 2 minuten

Een Amerikaanse journalist en haar cameraman zijn neergeschoten terwijl ze live op televisie een interview deden. Beiden overleefden de schietpartij niet.

Een cameraman en een verslaggeefster van de Amerikaanse zender WDBJ7 zijn woensdag doodgeschoten tijdens een live-uitzending op televisie. De twee waren bezig met een interview bij een winkelcentrum in de staat Virginia toen ze werden geraakt door kogels.

Verbitterde medewerker

De man die het tweetal doodschoot heeft zichzelf neergeschoten toen hij werd achtervolgd door de politie. Het zou gaan om een verbitterde ex-collega, Vester Flanagan. Flanagan heeft de moordaanslag gefilmd en de beelden verspreid op Facebook en Twitter, berichtte CNN. Hij is in het ziekenhuis na enkele uren overleden aan zijn verwondingen.

Vester Flanagan begon enige tijd geleden bij het tv-station als invalpresentator. Hij gebruikte als journalist het pseudoniem Bryce Williams.

Slachtoffers

De slachtoffers zijn een 24-jarige verslaggeefster Alison Parker en 27-jarige cameraman Adam Ward die beiden werkten voor het tv-station WDBJ. Het drama speelde zich af tijdens een uitzending in waterpark Bridgewater Plaza nabij Moneta in Virginia.

De twee omgekomen slachtoffers waren beiden verloofd met collega’s bij de lokale zender. Ward was verloofd met producer Melissa Ott en Parker met presentator Chris Hurst.

Schoten

Op de beelden zijn schoten te horen. De camera valt op de grond en de verslaggeefster probeert nog weg te duiken. Volgens de zender WDBJ7 raakte de geïnterviewde gewond, maar overleefde zij de aanval.

Ingelogde abonnees van EWmagazine kunnen reageren
Bij het plaatsen van een reactie geldt een aantal voorwaarden. Klik hier voor de voorwaarden.

Reacties die anoniem worden geplaatst of met een overduidelijke schuilnaam zullen door de moderator worden verwijderd, evenals reacties die niets met het onderwerp van het artikel te maken hebben. Dit geldt evenzeer voor racistische of antisemitische reacties. De moderator handelt in opdracht van de hoofdredacteur.