In beeld: chaos in centrum Londen door metrostaking

09 juli 2015Leestijd: 1 minuut
'EPA'

De metrobestuurders in Londen staken sinds woensdagavond. Het hele metronetwerk in de stad ligt plat.

De London Underground staakt voor een hoger salaris. Elke dag maken ruim vier miljoen mensen gebruik van de Londense metro.

Forenzen

Het is voor het eerst in 13 jaar dat de gehele metro in Londen plat ligt. Forenzen zijn massaal de dupe van de staking. In sommige gevallen zou een simpele reis naar kantoor vier keer zo lang als normaal duren, schrijft de Britse krant The Telegraph.

Vervoersmaatschappijen zetten donderdagochtend 200 extra bussen in, maar ook deze zaten tijdens de ochtendspits helemaal vol met lange wachtrijen en verkeerschaos tot gevolg.

Bij bushaltes werd politie gestationeerd om de enorme rijen van mensen in bedwang te houden. Taxi-service Uber, die profiteert van de metrostaking, rekende donderdag drie keer de normale prijs voor een taxiritje in Londen.

Onnodig

De Londense burgemeester Boris Johnson is kwaad over de staking. ‘Compleet onnodig,’ noemde hij het. De staking kost de stad in de tientallen miljoenen.

Het metroverkeer komt na de avondspits waarschijnlijk weer op gang. In sommige delen van de stad rijden de metro’s inmiddels alweer.