Grieken demonstreren ook tegen nieuw plan van Tsipras

10 juli 2015Leestijd: 1 minuut
'AFP'

Duizenden boze Grieken protesteren vrijdagavond bij het parlementsgebouw in Athene. De Grieken demonstreren tegen het bezuinigingsplan van premier Alexis Tsipras.

De demonstranten zouden aanhangers zijn van de Griekse communistische partij KKE, schrijft de Griekse krant Kathimerini.

Groei

De demonstranten zouden het niet eens zijn met het plan, dat volgens hen ‘verdacht veel’ lijkt op het plan dat tijdens het Griekse referendum door de bevolking massaal werd afgewezen.

‘Syriza’s platform was er niet op gericht om Griekenland koste wat het kost in de euro te houden. Het nieuwe plan biedt geen vooruitzicht op groei, de bezuinigingen zullen ons vernederen,’ zegt Yannis Kourtakis, een Syriza-hardliner.

Kolonie

Demonstranten op het Syntagma-plein scandeerden leuzen en droegen spandoeken met teksten als ‘Griekenland is geen kolonie’, en ‘Wijs de bailout af’

Het Griekse parlement debatteerde vrijdagavond over het plan van de premier, waarmee hij 53 miljard euro van de geldschieters hoopt te krijgen. Later volgt een stemming. Eerder liet regeringspartij Syriza weten dat het voorstel wordt gesteund door het parlement. Tsipras deed eerder op vrijdag een wanhopige oproep aan de Syriza-wetgevers om zijn plan te steunen.