Wraak na rellen: Feyenoorders belaagd door ‘fans’ AS Roma

21 februari 2015Leestijd: 2 minuten

In Rome zijn vrijdagnacht twee Feyenoordsupporters in de buurt van treinstation Termini in Rome aangevallen door AS Roma-fans. Beide Nederlanders werden voor verwondingen in het ziekenhuis behandeld.

De twee Feyenoordaanhangers, van 20 en 29 jaar, verklaarden vlakbij hun hotel te zijn aangevallen door twee ‘supporters’ van voetbalclub AS Roma op een scooter, bevestigt de Romeinse politie.

Beide Nederlanders werden voor verwondingen in het ziekenhuis behandeld. Een van hen had steekwonden aan zijn linkerbovenbeen en een gebroken elleboog. De andere supporter liep een hoofdverwonding op.

Vlakbij het Colosseum werd donderdag een groep van veertig AS Roma-aanhangers onderschept, die gewapend met knuppels op zoek waren naar Feyenoord-supporters.

Wraak

De Telegraaf schreef zaterdagochtend dat Feyenoord-fans die nog in Rome verblijven, op hun hoede moeten zijn. Fans worden gewaarschuwd dat ze het slachtoffer kunnen worden van Romeinen die broeden op wraak (een ‘klopjacht’) na de ontluisterende rellen in de Italiaanse hoofdstad ‘Achterblijvers opgelet,’ meldde Feyenoord-fansite FRFC1908 op Facebook.

‘Er lopen groepen van AS Roma door de stad op zoek naar Feyenoorders. De politie kijkt lachend toe. Let op je kleding en elkaar.’ Rotterdam kijkt intussen met grote zorg uit naar de wedstrijd tussen Feyenoord en AS Roma aanstaande donderdag in De Kuip, aldus de krant. Op internet gaan berichten rond over Roma-fans die in ons land de schade willen vergelden die in Italië is aangericht.

Fontein

In de Italiaanse hoofdstad zijn zaterdag opnieuw zes Nederlandse Feyenoord-supporters voorgeleid voor de vernielingen die ze in de nacht van donderdag op vrijdag hebben aangericht.

Volgens justitie vernielden drie hooligans verkeersborden rondom het Sint Pietersplein in Vaticaan-stad. Drie anderen werden opgepakt omdat ze in het centrum een auto vernielden. De zes zijn zaterdagochtend via snelrecht veroordeeld. Wat voor straffen zij precies kregen opgelegd, is niet bekendgemaakt.

In totaal zijn nu 25 Nederlanders veroordeeld voor de hevige rellen, die schade toebrachten aan onder meer de beroemde en 400-jaar oude Barcaccia-fontein op de Piazza di Spagna. De schadepost door het idiote gedrag van de Feyenoord-relschoppers wordt geschat op 3 miljoen euro, schreef de Italiaanse krant Il Sole 24 vrijdag.