Foto’s: het Heilige Land bedekt onder een zeldzaam pak sneeuw

20 februari 2015Leestijd: 1 minuut
''

Zo vaak gebeurt dat niet, dat er sneeuw naar beneden komt in Israël en de Westelijke Jordaanoever. Dat er nu een hoeveelheid is gevallen van 20 à 30 centimeter is al helemaal uitzonderlijk.

Het openbare leven in Israël is vrijdag behoorlijk ontwricht geraakt door de hevige sneeuwval, schrijft The Jerusalem Post. Zo zijn er een paar snelwegen afgesloten en hebben enkele scholen hun deuren noodgedwongen moeten sluiten.

Gewicht

De zuidelijke stad Arad, pal onder de Westelijke Jordaanoever, zat de hele ochtend zonder elektriciteit, omdat een kabel door het gewicht van de sneeuw was geknapt.

In Jeruzalem viel in de nacht van donderdag op vrijdag zo’n 20 centimeter sneeuw, op de Golanhoogten zelfs nog iets meer. In het noorden van het land, bij de stad Rosh Pina, werd een vliegveld korte tijd gesloten. Zelfs in de Negev-woestijn vielen vlokken naar beneden. Een impressie: