De bittere strijd rond frontlinie Oost-Oekraïne in tien foto’s

03 februari 2015Leestijd: 2 minuten

Er zijn weer veel doden gevallen de laatste dagen bij de opgelaaide strijd in Oost-Oekraïne. Vanwege het geweld rond Debaltseve, dat pal op de frontlijn ligt, worden de inwoners geëvacueerd. Onderstaande tien foto’s laten zien wat er gebeurt.

De afgelopen 24 uur zijn zeker vijf Oekraïense soldaten gedood en 27 verwond, liet een legerwoordvoerder dinsdag weten. Hoeveel rebellen er zijn gesneuveld, is niet bekend.

Vanwege het geweld rond Debaltseve worden de 25.000 inwoners geëvacueerd. Ruim 3.000 mensen zijn het strategisch gelegen stadje al ontvlucht. De Oost-Oekraïense plaats is een spoorknooppunt.

Vanwege de spoorlijnen en de belangrijke wegen is het stadje van strategisch belang voor de pro-Russische separatisten. Die belegeren het sinds eind vorige week. Het Oekraïense leger probeert Debaltseve juist in handen te houden. Daardoor liggen veel burgers onder vuur.