Vrouw (18) gearresteerd op Stansted op verdenking van terrorisme

16 januari 2015Leestijd: 1 minuut
'EPA'

Vrijdag werd een 18-jarige vrouw gearresteerd op het Londense Stansted Airport. Zij wordt verdacht van ‘terroristische misdrijven’.

Dit meldt SkyNews. De jonge vrouw landde rond 4 uur ’s middags op het vliegveld van Stansted. Volgens de Britse politie Scotland Yard is de vrouw meegenomen voor verhoor naar een politiebureau in het centrum van Londen.

Verdacht

Ze wordt verdacht van het voorbereiden van terroristische aanslagen en voor het lidmaatschap van een ‘verboden terroristische organisatie’. Het is nog niet bekend waar haar vlucht vandaan kwam.

In hetzelfde onderzoek werd op 29 oktober een 21-jarige man gearresteerd in de Londense wijk Hackney. Hij moet in januari voorkomen. Ook werd in Hackney een huiszoeking verricht.

Dreigingsniveau

Intussen is ook in Groot-Brittannië het dreigingsniveau voor politiediensten opgehoogd. Dit betekent dat de kansen op een aanslag op politieagenten nu op ‘zeer waarschijnlijk’ worden geschat. De Britse politie verkeert in de hoogste staat van paraatheid. Zij vrezen een zelfde soort aanslag als diegene die donderdagavond in het Belgische Verviers werd verijdeld, schrijft The Telegraph.

In augustus werd het algemene dreigingsniveau in Groot-Brittannië al opgeschroefd. Het Britse dreigingsniveau wordt geëvalueerd en vastgesteld door het Joint Terrorism Analysis Centre, een organisatie vergelijkbaar met de Nederlandse Nationaal Coördinator Terrorismebestrijding en Veiligheid.