Zwaarbewapende man onderschept aan Franse Rivièra

23 december 2014Leestijd: 1 minuut
'AFP'

De politie heeft in het zuiden van Frankrijk een zwaarbewapende man aangehouden die onderweg zou zijn geweest naar een overdekte versmarkt in Cannes. De man droeg twee doorgeladen shotguns en een groot mes bij zich.

Volgens de eerste berichten in Franse media zou het gaan om een 43-jarige man die eerder al was gearresteerd wegens verboden wapenbezit. De man werd gepakt nadat hij was gezien op beveiligingscamera’s. Bij zijn arrestatie bleek dat de twee vuurwapens geladen waren.

Motieven

Over de motieven van de man bestaan onduidelijkheden. Er zijn vermoedens dat ook deze man een terreurdaad wilde plegen in een publieke ruimte, zoals dit de afgelopen dagen al drie keer eerder gebeurde. De man werd onderschept terwijl hij zich in de richting van de overdekte Forville-versmarkt begaf in de Franse badplaats Cannes.

Maar volgens de regionale krant Ouest France had de man eerder op de dag een dispuut met een automobilist. Hij zou terug naar huis zijn gegaan om wapens op te halen. Ook zou hij tegen een agent hebben gezegd dat hij mensen alleen maar ‘wilde laten schrikken’.

Alert

De Franse autoriteiten zijn deze dagen extra alert op mogelijke geweldsincidenten in publieke ruimtes. De afgelopen drie dagen reed er tweemaal iemand in op een menigte en viel een andere man agenten aan met een mes.

Vanwege de verhoogde dreiging besloot de Franse regering dinsdag om de politiepatrouilles te versterken met 200 tot 300 militairen. Zij zullen hoofdzakelijk waakzaam zijn in winkelcentra en op Kerstmarkten.