Zoontje (2) schiet moeder dood in Amerikaanse supermarkt

30 december 2014Leestijd: 2 minuten

Een Amerikaanse vrouw is door haar tweejarige zoontje per ongeluk doodgeschoten in een Wal-Mart, een Amerikaanse supermarktketen. De peuter pakte een pistool uit de handtas van de vrouw en haalde de trekker over.

Dat melden verschillende Amerikaanse media dinsdag.

Kogel

De supermarkt in het stadje Hayden in de staat Idaho werd na het dodelijke schot ontruimd. Verder raakte niemand gewond. Volgens de politie was de 29-jarige vrouw aan het winkelen met vier kinderen, toen een van de kinderen de kogel afvuurde.

De inhoud op deze pagina wordt momenteel geblokkeerd om jouw cookie-keuzes te respecteren. Klik hier om jouw cookie-voorkeuren aan te passen en de inhoud te bekijken.
Je kan jouw keuzes op elk moment wijzigen door onderaan de site op "Cookie-instellingen" te klikken."

De inhoud op deze pagina wordt momenteel geblokkeerd om jouw cookie-keuzes te respecteren. Klik hier om jouw cookie-voorkeuren aan te passen en de inhoud te bekijken.
Je kan jouw keuzes op elk moment wijzigen door onderaan de site op "Cookie-instellingen" te klikken."

Dat gebeurde in het achterste gedeelte van de Wal-Mart, aldus politieagenten. De vrouw zou volgens de autoriteiten in het bezit zijn van een wapenvergunning. Om wat voor een wapen het gaat, is nog niet bekend.

Ongelukje

Van alle doden door schietpartijen in Amerika is 1,8 procent een ‘ongelukje’. Zo gebeurt het wel eens dat jonge kinderen hun hand weten te leggen op de wapens van hun ouders en dat loopt dus nog wel eens verkeerd af.

In augustus liep een Amerikaans familie-uitje naar een schietbaan in Arizona uit op een drama. Toen de negenjarige dochter naast de instructeur met een uzi mocht schieten, ging het mis. Door de terugslag veranderde het geweer van richting en kwam de 39-jarige Charles Vacca om het leven. Het incident werd vastgelegd op een mobiele telefoon.

In 2008 deed zich een soortgelijk incident voor. Daarbij kwam een achtjarig jongetje om het leven toen hij mocht schieten op een wapenbeurs in Massachusetts. De kogel kwam terecht in zijn hoofd. De jongen stierf ter plekke.