Opnieuw rijdt een auto in op Israëliërs, militairen gewond

05 november 2014Leestijd: 2 minuten

Enkele uren na de aanslag met een busje op wachtende mensen bij een tramhalte, is er weer een voertuig ingereden op een groep Israëliërs. Ditmaal gaat het om militairen in Gush Etzion, een nederzetting op de Westelijke Jordaanoever.

Drie soldaten raakten bij de vermoedelijke aanval gewond. Een van hen zou zware verwondingen hebben opgelopen, meldt de Israëlische krant Ha’aretz.

De militairen werden geraakt toen zij bij een wachttoren stonden. De bestuurder van het voertuig is na zijn actie doorgereden, richting het zuiden. Er zijn roadblocks in het gebied geplaatst om te voorkomen dat de terrorist aan zijn aanhouding kan ontkomen. De ‘grote bestelbus’ die de voetgangers in Gush Etzion raakte, voerde volgens de Israëlische politie een Palestijns kenteken.

De inhoud op deze pagina wordt momenteel geblokkeerd om jouw cookie-keuzes te respecteren. Klik hier om jouw cookie-voorkeuren aan te passen en de inhoud te bekijken.
Je kan jouw keuzes op elk moment wijzigen door onderaan de site op "Cookie-instellingen" te klikken."

De inhoud op deze pagina wordt momenteel geblokkeerd om jouw cookie-keuzes te respecteren. Klik hier om jouw cookie-voorkeuren aan te passen en de inhoud te bekijken.
Je kan jouw keuzes op elk moment wijzigen door onderaan de site op "Cookie-instellingen" te klikken."

IJzeren staaf

Eerder op de dag reed een man in Oost-Jeruzalem met zijn busje in op een groep wachtenden bij een tramhalte. Bij de aanval is een persoon om het leven gekomen en zijn zeker dertien gewonden gevallen.

Nadat hij was ingereden op de groep, stapte hij uit zijn auto en begon hij de voetgangers aan te vallen met een ijzeren staaf. Israëlische veiligheidsdiensten hebben de automobilist doodgeschoten.

De Palestijnse Autoriteit zou de aanslag hebben omschreven als een ‘auto-ongeluk’ schrijft Jerusalem Post. De familie van de 38-jarige dader, die luistert naar de naam Ibrahim al-Aqari, zegt trots te zijn op hun ‘martelaar’. Terreurbeweging Hamas heeft de aanval een ‘heroïsche daad‘ genoemd.

Tempelberg

De spanningen in Jeruzalem zijn de afgelopen weken steeds verder opgelopen. Eind oktober reed de 21-jarige Palestijn Abed al-Rahman al-Shloody in op mensen die stonden te wachten op de tram. Daarbij kwam een baby van drie maanden, die naast de Israëlische ook de Amerikaanse nationaliteit had, om het leven.

Vorige week pleegde een man een aanslag op de Israëlisch-Amerikaanse activist Yehuda Glick buiten een conferentiecentrum in Jeruzalem. Glick raakte daarbij zwaargewond. De Israëlische veiligheidsdiensten schoten de vermeende dader dood bij zijn huis in het oosten van de stad.

Vanwege de onrust in de stad is de Tempelberg, een plek die voor zowel moslims als joden heilig is, diverse keren afgesloten. Ook vandaag waren er rellen tussen Palestijnen en de Israëlische politie.