Israël slaat terug: huis Palestijnse terrorist opgeblazen

19 november 2014Leestijd: 2 minuten

Het Israëlische leger heeft in de nacht van dinsdag op woensdag het huis vernietigd van een Palestijn die eind vorige maand een drie maanden oude baby en een vrouw doodde bij een tramhalte. De familie van de man is van tevoren op de hoogte gesteld van het voornemen.

De man die met zijn auto inreed op de tramhalte, Abdel Rahman al-Shalodi, werd vlak na de aanslag al doodgeschoten door Israëlische veiligheidsdiensten.

Huis

Vorige week werd de familie van de aanslagpleger op de hoogte gesteld door de Israel Defense Force. Israël vernietigt vaker de huizen van Palestijnse terroristen. In augustus werden de huizen opgeblazen van de Palestijnen die verantwoordelijk waren voor de moord op drie Israëlische tieners.

Voor de vernietiging van het huis werkte het Israëlische leger samen met de politie, meldt de krant Haaretz. Bij de aanslag van Al-Shalodi vielen behalve twee doden, ook vijf gewonden. Nadat hij zijn auto inreed op het station probeerde de jongeman te vluchten, maar hij werd neergeschoten.

De familie van Al-Shalodi gelooft niet dat hij een aanslag wilde plegen, maar beweert dat hij de macht verloor over het stuur. Toch werd zijn actie door terreurorganisaties Hamas en Islamic Jihad ontvangen als een heldendaad.

Vernietiging

Israël heeft voor de komende tijd nog meer vernietigingen van huizen van aanslagplegers gepland staan. Premier Benjamin Netanyahu heeft dinsdag toestemming gegeven om de huizen op te blazen van twee terroristen die een bloedbad veroorzaakten bij een synagoge in Jeruzalem, waarbij vijf mensen om het leven kwamen. Ook de twee daders kwamen bij deze aanslag om het leven.

De inhoud op deze pagina wordt momenteel geblokkeerd om jouw cookie-keuzes te respecteren. Klik hier om jouw cookie-voorkeuren aan te passen en de inhoud te bekijken.
Je kan jouw keuzes op elk moment wijzigen door onderaan de site op "Cookie-instellingen" te klikken."

De inhoud op deze pagina wordt momenteel geblokkeerd om jouw cookie-keuzes te respecteren. Klik hier om jouw cookie-voorkeuren aan te passen en de inhoud te bekijken.
Je kan jouw keuzes op elk moment wijzigen door onderaan de site op "Cookie-instellingen" te klikken."

In 2005 stopte Israël met de vernietiging van de huizen van aanslagplegers, omdat deze maatregel weinig effectief zou zijn. Na de gruwelijke moord op de drie liftende tieners, veranderde dat standpunt.

Netanyahu zei dinsdag tijdens een televisietoespraak dat Hamas en andere Palestijnse groeperingen liegen over Israëls plannen voor Jeruzalem. Hij wil dat de aanslagen van de afgelopen weken streng worden veroordeeld door internationale leiders.