Stemlokalen kort ontruimd om verdachte auto

23 april 2017Leestijd: 1 minuut

SAINT-OMER (ANP) – Twee stembureaus in Saint-Omer in het noordwesten van Frankrijk zijn zondag enkele uren ontruimd geweest, nadat de politie een verdachte auto had gesignaleerd. Dat meldt de krant La Voix du Nord.

Volgens de krant betrof het een voertuig met een buitenlandse kentekenplaat. Medewerkers van de explosievenopruimingsdienst uit Calais vonden niets bijzonders in het voertuig. Omstreeks 11.30 uur gaf de politie de stembureaus weer vrij. Het is niet bekend waarom de auto de aandacht van de politie had getrokken.

Frankrijk heeft een omvangrijk pakket veiligheidsmaatregelen genomen voor de eerste ronde van de presidentsverkiezingen. Circa 50.000 politiemensen en 7000 militairen zijn paraat.

Afgelopen donderdag werd Parijs opgeschrikt door een aanslag. Een man begon om zich heen te schieten op de Champs-lysées. Voordat hij zelf werd doodgeschoten, doodde hij een politieagent en verwondde hij twee andere agenten en een Duitse toeriste.