Weer wintersporters door lawine verrast

07 maart 2017Leestijd: 1 minuut

TIGNES (ANP) – Opnieuw zijn in de Alpen meerdere wintersporters bedolven onder een lawine. Dat gebeurde dinsdag bij het bekende Franse ski-oord Tignes, in het departement Savoie. Hoeveel mensen door de schuivende sneeuwlaag zijn verrast, is nog niet bekend.

De Alpen in het grensgebied van Frankrijk en Italië is recent al diverse keren door lawines getroffen. Meerdere wintersporters verloren het leven en vele anderen raakten gewond. Vier mensen kwamen op 13 februari in hetzelfde Tignes om het leven door een lawine.

Afgelopen dagen woei er een föhn door onder meer Frankrijk, Italië en Zwitserland. Deze warme wind deed de temperaturen lokaal tot wel 20 graden stijgen. Daardoor is volgens experts de kans op lawines alleen maar groter geworden.

Nederlandse wintersporters werden voor zover bekend tot nu niet het slachtoffer van het natuurgeweld.