Personeelsvete verlamt Tunisair

09 maart 2017Leestijd: 1 minuut

TUNIS/PARIJS (ANP) – Een ruzie tussen een piloot en technici van de Tunesische luchtvaartmaatschappij Tunisair is donderdag dramatisch uit de hand gelopen. De onderneming zag zich genoodzaakt alle vluchten tot nader order te schrappen naar aanleiding van de opgelopen spanningen onder het personeel.

De onvrede onder het personeel heeft al weken tot spanningen geleid, maar donderdag gingen een piloot en technicus elkaar kort voor het vertrek van het vliegtuig van het vliegveld Tunis-Carthago te lijf. Een politieman moest tussenbeide komen en de vlucht naar Parijs ging niet meer door. Korte tijd later maakte de onderneming bekend dat om veiligheidsredenen voorlopig alle vluchten zijn opgeschort.

Technici en piloten van Tunisair hebben al weken ruzie, onder meer over het soort uniformen dat ze moeten dragen, meldden Franse media.