Optreden Turkse minister in Hamburg afgezegd

06 maart 2017Leestijd: 1 minuut

HAMBURG (ANP/DPA) – Het omstreden campagneoptreden van de Turkse minister van Buitenlandse Zaken Mevlüt Cavusoglu in de Duitse stad Hamburg gaat niet door. De brandveiligheidsvoorzieningen in de zaal in de wijk Wilhelmsburg waar Cavusoglu dinsdag met Turkse Duitsers zou spreken zijn niet op orde, zei een woordvoerster van het stadsdeel maandag.

Of de bijeenkomst naar een andere locatie wordt verplaatst is nog onduidelijk.

In het Plaza Event Center vinden doorgaans voornamelijk bruiloften en besnijdenisfeesten plaats. De zaal is geschikt voor een paar honderd bezoekers

Cavusoglu wilde campagne voeren voor een grondwetswijziging die president Erdogan meer macht geeft. Duitse politici waren daar fel op tegen. Ook waren tegendemonstraties aangekondigd. Op 11 maart wil de Turkse minister een soortgelijke bijeenkomst houden in Rotterdam.