Jihadisten claimen aanslag Damascus

12 maart 2017Leestijd: 1 minuut

AMMAN (ANP/RTR) – De jihadisten van Tahrir al-Sham hebben zondag de verantwoordelijkheid opgeëist voor de dubbele zelfmoordaanslag in Damascus. Bij de explosies in de Syrische hoofdstad kwamen zaterdag tientallen mensen om het leven.

Tahrir al-Sham is een alliantie van jihadistische bewegingen, zoals Fateh al-Sham (het vroegere Nusra Front). De organisatie zegt dat de aanslagen waren gericht tegen door Iran gesteunde milities, die vechten voor het regime van de Syrische president Bashar al-Assad.

Het in Groot-Brittannië gevestigde Syrisch Observatorium voor de Mensenrechten zei dat de meeste slachtoffers Iraakse pelgrims waren. Zij waren onderweg naar een heiligdom. Ook twintig strijders die de Syrische regering steunden, zouden de aanslag niet hebben overleefd.