Geen ontmoeting Noord-Korea en VS

25 februari 2017Leestijd: 1 minuut

NEW YORK (ANP) – Plannen voor het eerste contact tussen Noord-Korea en de Verenigde Staten sinds het aantreden van president Donald Trump zijn afgeketst nadat de VS een visum voor de Noord-Koreaanse afvaardiging had afgewezen. Dat meldt The Wall Street Journal zaterdag.

De ontmoeting stond gepland voor 1 en 2 maart in New York. Het is niet duidelijk waarom er geen visum is afgegeven. Een Noord-Koreaanse rakettest op 12 februari en de moord op de halfbroer van leider Kim Jong-un in Maleisië liggen waarschijnlijk aan de afwijzing ten grondslag.

Het zou de eerste keer sinds 2011 zijn dat een Noord-Koreaanse afvaardiging de VS bezoekt.

Ingelogde abonnees van EWmagazine kunnen reageren
Bij het plaatsen van een reactie geldt een aantal voorwaarden. Klik hier voor de voorwaarden.

Reacties die anoniem worden geplaatst of met een overduidelijke schuilnaam zullen door de moderator worden verwijderd, evenals reacties die niets met het onderwerp van het artikel te maken hebben. Dit geldt evenzeer voor racistische of antisemitische reacties. De moderator handelt in opdracht van de hoofdredacteur.