VS bestookt IS-kampen Libië: ‘veel doden’

19 januari 2017Leestijd: 1 minuut

WASHINGTON (ANP/RTR) – Tientallen IS-strijders zijn om het leven gekomen bij zware Amerikaanse bombardementen op kampen van de terreurgroep in Libië. Dat zeiden twee Amerikaanse legerfunctionarissen donderdag op voorwaarde van anonimiteit.

B-2-bommenwerpers van het Amerikaanse leger bestookten in de nacht van woensdag op donderdag twee IS-kampen op zo’n 45 kilometer ten zuidwesten van de stad Sirte. Daarbij zouden meer dan honderd precisiebommen zijn gebruikt. Volgens de functionarissen sneuvelden volgens de eerste berichten tientallen jihadisten.

Regeringsgezinde Libische strijders verdreven de terreurgroep vorige maand uit Sirte. Een aantal IS-aanhangers zou daarop naar de afgelegen woestijnkampen zijn gevlucht om te hergroeperen, zei een woordvoerder van het Pentagon donderdag. ,,Zij vormden een bedreiging voor de veiligheid van Libië, de regio en Amerikaanse nationale belangen.”