Verzoenend gebaar van Trump naar Clinton

20 januari 2017Leestijd: 1 minuut

WASHINGTON (ANP) – President Trump heeft zijn tegenstander in de presidentsverkiezingen Hillary Clinton in het zonnetje gezet. Hij deed dat vrijdag tijdens een lunch kort na zijn inhuldiging tot 45ste president van de Verenigde Staten.

Trump: ,,Ik voel me vereerd dat het echtpaar Clinton bij deze lunch aanwezig is. Ik heb een hoop respect voor Hillary en Bill Clinton.” Na deze woorden gaven Trump en de rest van de aanwezigen, zowel Democraten als Republikeinen, het echtpaar een staande ovatie, meldt het Amerikaanse NBC News.

Tijdens de verkiezingscampagne lagen Trump en Clinton regelmatig met elkaar in de clinch. Zo beloofde Trump meerdere malen dat hij Hillary Clinton zou laten arresteren vanwege haar affaire met het gebruik van een private e-mailserver. De FBI verklaarde Clinton kort voor de verkiezingen niet schuldig aan strafbare feiten.