Japanse surfer uit oceaan gevist

14 januari 2017Leestijd: 1 minuut

WOLLONGONG (ANP) – Een uitgeputte Japanse surfer is 6 kilometer van de Australische kust door de bemanning van een vrachtschip gered. De 37-jarige Japanner was donderdag aan het surfen bij het strand van Wollongong, ten zuiden van Sydney, toen hij naar eigen zeggen werd meegevoerd door een stroming.

Pogingen terug te peddelen mislukten en de man gaf het doodmoe op. Hij was alleen op reis en niemand sloeg alarm op het strand. Hij moet zeker zestien uur op zee hebben gedobberd, voor hij toevallig door zeelieden aan boord van het containerschip MSC Damla werd waargenomen. Zij hebben hem aan boord genomen en aan wal gebracht, meldden Australische media zaterdag.

De Japanner is onderzocht in het ziekenhuis van Wollongong en maakt het goed.