Gemengde reacties op brexitplannen May

17 januari 2017Leestijd: 1 minuut

LONDEN (ANP) – De Britse premier Theresa May heeft dinsdag zowel lof als kritiek geoogst nadat ze haar plannen voor het vertrek van haar land uit de Europese Unie bekend had gemaakt. Onafhankelijkheidspartij UKIP spreekt van ,,een goed begin”. Oud-leider Nigel Farage ,,kan nauwelijks geloven dat de premier nu woorden gebruikt waarvoor ik jarenlang ben bespot”. Critici trekken de realiteitszin van haar plannen in twijfel.

De kritiek richt zich vooral op de inzet van May om uit de Europese interne markt te stappen, maar wel toegang tot diezelfde markt te behouden voor Britse bedrijven. Labour-leider Jeremy Corbuyn stelde dat May de kool en de geit lijkt te willen sparen. ,,Ik weet niet hoe dit in de rest van Europa zal vallen”, zei hij.