Arrestaties tijdens inhuldiging Trump

20 januari 2017Leestijd: 1 minuut

WASHINGTON (ANP/RTR) – De politie in de Amerikaanse hoofdstad Washington heeft voorafgaand aan de inhuldiging van president Trump vijftig arrestaties gepleegd. Het zou gaan om relschoppers die de inauguratie met geweld wilden verstoren.

,,We hebben pepperspray en andere middelen ingezet om relschoppers te bestrijden en personen en eigendommen te beschermen”, is te lezen in een verklaring van de politie in Washington. De meeste arrestanten zitten vast op verdenking van openbare geweldpleging.

De politie liet verder weten dat er bij de ‘gecoördineerde aanvallen’ twee agenten lichtgewond zijn geraakt en dat politiewagens zijn beschadigd.

Ingelogde abonnees van EWmagazine kunnen reageren
Bij het plaatsen van een reactie geldt een aantal voorwaarden. Klik hier voor de voorwaarden.

Reacties die anoniem worden geplaatst of met een overduidelijke schuilnaam zullen door de moderator worden verwijderd, evenals reacties die niets met het onderwerp van het artikel te maken hebben. Dit geldt evenzeer voor racistische of antisemitische reacties. De moderator handelt in opdracht van de hoofdredacteur.