Zoektocht crash Rusland gaat non-stop door

26 december 2016Leestijd: 1 minuut

SOTSJI (ANP) – De zoektocht naar wrakstukken en slachtoffers van het vliegtuigongeluk in de Zwarte Zee gaat in de nacht van zondag op maandag door. Dat heeft een woordvoerder van het ministerie van Defensie zondagavond laten weten.

Meer dan drieduizend mensen zijn betrokken bij de operatie, die non-stop de omgeving met hulp van helikopters, vliegtuigen en schepen doorzoeken. De kans dat er nog overlevenden zijn van de crash van zondagochtend, wordt uitgesloten.

De BBC meldt dat inmiddels elf lichamen zijn gevonden. Delen van het vliegtuig zijn op zo’n anderhalve kilometer van de kust gevonden, op een diepte van tussen de vijftig en zeventig meter, aldus het ministerie.

Het Russische militaire vliegtuig met 92 mensen aan boord, was onderweg naar Syrië, toen het vlak na het opstijgen in zee neerstortte. President Vladimir Poetin heeft maandag afgekondigd tot nationale dag van rouw.