Vlaanderen wil overal controle op snelwegen

26 december 2016Leestijd: 1 minuut

BRUSSEL (ANP) – Vlaanderen wil over een jaar langs alle snelwegen trajectcontroles hebben, die de snelheid van de weggebruikers vrijwel overal in de gaten houden. De Vlaamse minister van Mobiliteit, Ben Weyts, zei maandag tegen de VTM Nieuws dat de automobilist zich voor 2019 vrijwel overal op het snelwegennet aan de maximumsnelheid moet gaan houden, omdat er dan trajectcontrole zal zijn.

Op dit moment is er in Vlaanderen slechts trajectcontrole op een stukje snelweg Brussel – Oostende (E40), tussen Gent en Aalst, en op een viaduct ter hoogte van Gent aan de snelweg Antwerpen – Kortrijk (E17). Weyts wil dat naar eigen zeggen ,,revolutionair” uitbreiden met 240 camera’s die niet alleen de snelheid controleren, maar ook nummerplaten kunnen herkennen, bijvoorbeeld van gestolen voertuigen.