Turkije en Rusland noemen aanslag provocatie

19 december 2016Leestijd: 1 minuut

ANKARA (ANP) – De Turkse president Tayyip Erdogan heeft maandag met de Russische president Vladimir Poetin telefonisch overleg gehad over de aanslag op de Russische ambassadeur in Ankara. Beiden noemen het doodschieten van Andrej Karlov in de Turkse hoofdstad een provocatie om de relatie tussen beide landen te beschadigen.

In een videoboodschap op de Turkse televisie zei Erdogan dat de Turks-Russische relatie van vitaal belang is voor de regio en dat degenen die die banden willen schaden hun doelen niet zullen bereiken.

De Russische ambassadeur werd maandag in zijn rug geschoten toen hij een speech hield tijdens de opening van een fototentoonstelling. De schutter riep: ,,Vergeet Aleppo niet’’. De dader was een Turkse politieagent, maar op dat moment niet in dienst.