Tientallen doden bij vuurwerkexplosie Mexico

21 december 2016Leestijd: 1 minuut

TULTEPEC (ANP/DPA/RTR) – Het dodental na een reeks explosies op een grote vuurwerkmarkt in Mexico loopt snel op. Volgens Mexicaanse autoriteiten staat de teller inmiddels op 27 doden en zo’n zestig (zwaar)gewonden. De explosies deden zich voor in het stadje Tultepec, zo’n dertig kilometer van Mexico Stad.

Op televisiebeelden en video’s op internet is een enorme rookwolk te zien. Hoe de explosies begonnen is nog niet bekend.

De brandweer van Mexico heeft er zijn handen vol aan om de brand die is uitgebroken onder controle te krijgen.

De San Pablito-markt werd al eerder door explosies getroffen. In 2005 brak vlak voor de viering van de Mexicaanse onafhankelijkheidsdag een brand uit. Bij de explosies die daar op volgden werden honderden stalletjes vernield. In 2006 was het weer raak, met vergelijkbare gevolgen.

Mexicanen steken vaak vuurwerk af op feestdagen, niet alleen bij Kerst of Nieuwjaar.