‘Sancties VS zijn laatste stuiptrekking’

29 december 2016Leestijd: 1 minuut

MOSKOU (ANP) – De nieuwe Amerikaanse sancties tegen Rusland zijn wat dat land betreft ,,contraproductief en zullen het herstel van de bilaterale banden schaden”. Zo luidde donderdagavond het eerste commentaar van een woordvoerder van het ministerie van Buitenlandse Zaken in Moskou.

De prominente senator Konstantion Kosachiov drukte zich minder diplomatiek uit. Hij noemde de uitzetting van 35 Russen door de VS ,,de laatste stuiptrekkingen van politieke lijken”, doelend op het aanstaande vertrek van de Amerikaanse president Obama en diens Democratische regering. Kosachiov is voorzitter van de commissie voor Internationale Zaken van de Federatieraad, de Russische Eerste Kamer.

Moskou maakte eerder al duidelijk dat nieuwe Amerikaanse strafmaatregelen niet onbeantwoord zullen blijven.