IS claimt achter aanslag Jordanië te zitten

20 december 2016Leestijd: 1 minuut

AMMAN (ANP/RTR) – Terreurbeweging Islamitische Staat heeft de verantwoordelijkheid opgeëist voor de aanslag op burgers en agenten in Jordanië. In totaal kwamen door het geweld negen mensen om het leven en raakten zo’n dertig mensen gewond. Vier aanvallers werden uiteindelijk doodgeschoten tijdens een bestorming.

De terroristen begonnen hun gewelddadige actie zondag door politiemensen te beschieten. Vervolgens verschansten ze zich in de voormalige kruisvaardersburcht van Kerak, waar ze een aantal mensen gijzelden. Het kasteel is een van de populairste toeristische attracties van het land.

Vijf van de slachtoffers waren politieagent, de anderen burgers. Een van hen was een toeriste uit Canada.

IS prees de daders als strijders van de organisatie. Volgens bronnen binnen het Jordaanse veiligheidsapparaat waren de daders Jordaanse staatsburgers.

Ongeveer tien toeristen werden ongedeerd bevrijd.