Boeing belooft Trump goedkopere Air Force One

22 december 2016Leestijd: 1 minuut

PALM BEACH (ANP/RTR) – De baas van het Amerikaanse luchtvaartbedrijf Boeing heeft woensdag toekomstig president Donald Trump beloofd dat de kosten voor het nieuwe presidentiële vliegtuig niet hoger dan 4 miljard dollar zullen bedragen. Trump had een gesprek met Dennis Muilenberg van Boeing en met de Marillyn Hewson van Lockheed Martin Corp. Hij stelde kosten van de nieuwe 747 Air Force One en van de F-35 gevechtsvliegtuigen aan de orde.

Met de tweet ,,Boeing bouwt een hagelnieuwe 747 Air Force One, maar de kosten zijn volledig uit de hand gelopen, meer dan 4 miljard dollar! Schrap die order” liet Trump begin december zijn ongenoegen blijken. Ook de kosten van de F-35, bekend als de Joint Strike Fighter, moeten fors omlaag.

,, We gaan het voor elkaar krijgen voor minder dan dat (4 miljard) en we verbinden ons aan de afspraak dat voor elkaar te krijgen”, beloofde Muilenberg Trump. Hewson sprak over een productief gesprek, maar gaf geen commentaar op Trumps uitspraken.