Trump belooft zich terug te trekken uit zaken

30 november 2016Leestijd: 1 minuut

WASHINGTON (ANP) – Donald Trump zal zich geheel terugtrekken uit zijn zakelijke imperium, zodat hij ,,volledig kan focussen op het runnen van het land”. De aankomende Amerikaanse president maakte woensdag via Twitter duidelijk dat hij daar weliswaar niet wettelijk toe verplicht is, maar alle schijn van belangenverstrengeling wil voorkomen.

,,Juridische documenten worden daarom opgesteld die mij volledig uit mijn zaken halen. Het presidentschap is een veel belangrijker taak!”, aldus Trump. Hij kondigde aan dat hij de plannen voor zijn bedrijven op 15 december uit de doeken zal doen tijdens een persconferentie waar ook zijn kinderen bij zijn.

ANP
Lees meer

Ingelogde abonnees van EWmagazine kunnen reageren
Bij het plaatsen van een reactie geldt een aantal voorwaarden. Klik hier voor de voorwaarden.

Reacties die anoniem worden geplaatst of met een overduidelijke schuilnaam zullen door de moderator worden verwijderd, evenals reacties die niets met het onderwerp van het artikel te maken hebben. Dit geldt evenzeer voor racistische of antisemitische reacties. De moderator handelt in opdracht van de hoofdredacteur.