Verdachte schietpartij Burlington bekent

27 september 2016Leestijd: 1 minuut

WASHINGTON (ANP/RTR) – De twintigjarige Arcan Cetin, die eerder werd aangehouden voor de moord op vier vrouwen en een man in een winkelcentrum in Burlington in Washington, heeft bekend de dader te zijn. Hij is direct na zijn bekentenis door justitie aangeklaagd voor de 5-voudige moord. Ook werd er een borgtocht van 2 miljoen dollar (zo’n 1,78 miljoen euro) geëist.

Over het motief van de man zijn nog geen mededelingen gedaan. Er zijn geen aanwijzingen dat Cetin lid is van een islamitische terreurorganisatie, zegt een Amerikaanse justitiemedewerker.

Cetin is in Turkije geboren. Hij schoot vrijdagavond in een winkelcentrum vier vrouwen dood. Een zwaargewonde man bezweek later in een ziekenhuis. Na de schietpartij liep de dader met zijn geweer over de snelweg naar huis.