Turkije overweegt verder Syrië in te trekken

07 september 2016Leestijd: 1 minuut

ISTANBUL (ANP) – Turkije neemt mogelijk geen genoegen met een bufferzone in Noord-Syrië van 90 kilometer breed. Vicepremier Nurettin Canikli sluit niet uit dat de troepen die Turkije de Syrische grens over heeft gestuurd om de veilige zone te bezetten en te bewaken, de komende tijd verder het land in trekken.

Het Turkse leger trok eind vorige maand het noorden van Syrië binnen om samen met Turksgezinde rebellengroepen terreurbeweging Islamitische Staat uit de grensstreek te verjagen en de opmars van de Koerdische YPG-militie een halt toe te roepen. Bij de operatie, die Het Schild van de Eufraat is gedoopt, zijn tot dusver vier Turkse militairen gesneuveld, zei Canikli woensdag. IS en de YPG zouden met 110 doden veel zwaardere verliezen hebben geleden.