Schietpartij in winkelcentrum Houston

26 september 2016Leestijd: 1 minuut

HOUSTON (ANP) – De politie in de Amerikaanse stad Houston heeft maandag een man neergeschoten die in een winkelcentrum zes mensen had verwond met een vuurwapen. Dat meldt de Amerikaanse omroep ABC op basis van berichtgeving van een lokaal televisiestation.

Hoe de schutter en zijn slachtoffers eraan toe zijn is nog niet bekend. Evenmin kan de politie zeggen wat de achtergrond was van de schietpartij. Het incident begon rond 06.30 uur lokale tijd, meldde het televisiestation KTRK.

Vorige week schoot een twintigjarige man vijf mensen dood in een winkelcentrum in de staat Washington. Zijn motief is niet bekend. Op 17 september doodde de politie in Minnesota een man die winkelend publiek had aangevallen met een mes; hij zou een aanhanger zijn geweest van de terreurgroep Islamitische Staat.