‘Ruim 180 doden sinds einde bestand Aleppo’

24 september 2016Leestijd: 1 minuut

DAMASCUS (ANP/DPA) – Ruim 180 mensen zijn in de Syrische stad Aleppo gedood sinds het beëindigen van het bestand tussen rebellen en het regeringsleger. Het Syrische Observatorium voor de Mensenrechten meldde dat zaterdag.

Reddingswerkers van de Verengde Naties denken dat alleen zaterdag al zeker vijftig doden zijn gevallen en honderden mensen gewond zijn geraakt. In het kleine aantal ziekenhuizen dat nog open is, zijn onvoldoende artsen om de gewonden te kunnen behandelen.

Het leger voerde zaterdag voor de derde achtereenvolgende dag luchtaanvallen uit op Aleppo. Afgelopen maandag beëindigde het leger het staakt-het-vuren dat een week eerder was ingegaan. De rebellen die tegen president Bashar al-Assad vechten zouden het bestand driehonderd maal hebben geschonden. Ze wendden het bestand volgens het leger aan om zich te herbewapenen.