Opnieuw luchtaanvallen op Aleppo

24 september 2016Leestijd: 1 minuut

ALEPPO (ANP/RTR) – Gevechtsvliegtuigen voeren zaterdag opnieuw aanvallen uit op de zwaar belegerde Syrische stad Aleppo. De aanvallen richten zich op het oostelijk deel van de stad, dat in handen is van rebellen die tegen het regiem van president Assad vechten. Er zouden 25 doden zijn te betreuren, meldt het Syrisch Observatorium voor Mensenrechten.

Een woordvoerder van de rebellen noch het Observatorium kon aangeven van welk land de vliegtuigen afkomstig zijn. De aanvallen ondersteunen de opmars van het Syrische regeringsleger in en rond de stad. Het leger meldde zaterdagmiddag de inname van een omvangrijk rebellenkamp ten noorden van de stad. De rebbelen hebben het verlies van het kamp Handarat toegegeven.

De zware luchtmachtbombardementen van vrijdag kostten aan tientallen mensen het leven.

Het omstreden Aleppo is de grootste stad van Syrië. Bij het begin van de burgeroorlog telde de stad 2,7 miljoen inwoners.